Overslaan en naar de inhoud gaan
Spreken in een vergadering lastig? Welnee
Zo kom jij zeker over tijdens een vergadering en laat jij de zenuwen achterwege.
Wat je beter niet kunt bespreken op het werk

Een goede band hebben met je collega’s. Wat houdt dat precies in? Waar de een de professionele afstand juist waardeert, vindt de ander het fijn om zo nu en dan z’n hart uit te storten bij een collega. Als je collega’s vrienden zijn geworden is het een ander verhaal, maar in het algemeen zijn er een paar universele zaken die je nooit met collega’s moet bespreken.

5 manieren om leiderschapscommunicatie te verbeteren
“De mogelijkheid om in elke situatie mijn emoties en mijn acties onder controle te houden, onderscheidt mij van andere mannen” -quote Navy SEAL-

Bij de Navy SEALs zijn er drie dingen die je perfect moet kunnen uitvoeren om effectieve uitvoerder te zijn: bewegen, communiceren en schieten. Daarbij is communicatie het aller belangrijkste.

7 ongeschreven kantoorregels die niemand je vertelt

De meeste organisaties hebben een handboek waarin precies beschreven staat hoe je je dient te gedragen binnen de muren van het kantoor. Vaak merk je al snel dat er in de praktijk hele andere regels gelden. Het zelf uitvogelen van deze regels kan voor gênante situaties zorgen. Daarom geven wij jou alvast de 7 ongeschreven regels die voor elk kantoor gelden.

1.
Wat elke medewerker wil dat zijn leidinggevende weet

Waarom loopt de communicatie tussen werknemers en leidinggevenden vaak zo stroef? Enerzijds hebben werknemers regelmatig de neiging om niet eerlijk te zijn tegen hun leidinggevende omdat er tegenstrijdige belangen spelen. Je wil niet als een zeur overkomen en je baas hoeft ook niet alles over je te weten. Anderzijds zijn leidinggevenden vaak niet goed in een vertrouwensband opbouwen met hun werknemers. En dat is jammer. Goede communicatie is van levensbelang voor een succesvolle organisatie.

Constitute op Springest

Sinds deze maand is Stepmile ook op Springest te vinden!

Springest is een site die cursisten helpt bij het zoeken naar een geschikte training. Je vindt er informatie over de training, het bureau dat de training verzorgd en natuurlijk praktische informatie. Maar dat is niet wat Springest zo bijzonder maakt.

Abonneer op Communicatie